3 April; Dogwatch

Wij hebben 3 honden;
1. Hippie van 13 jaar. Hippie is een kruising Border Collie en Labrador
2. Luka van 3,5 jaar. Luka is een kruising van Border Collie en Boxer
3. Hotspot, geboren 24 december 2007. Dochter van Luka en een Border Collie

Hippie :

 

Hipblog

 

Luka en Hotspot:

 

 

Blogimgp5191

Even een uitleg:

Luka en Hippie hadden de gewoonte om samen op pad te gaan als ze de kans kregen. Dan waren de dames maar zo een halve dag op stap. We probeerden dit natuurlijk wel te voorkomen, maar het ging nog wel eens mis. Maar zolang Hippie aan de ketting lag als Luka buiten was ging het goed.

Toch gaat Luka ook nog weleens alleen op stap en in het najaar van 2007 kwam ze met een knappe Border Collie reu aanzetten. Dit resulteerde in een prachtig  nest met 8 puppies (klik hier voor foto’s van de puppies van Luka) Eigenlijk hadden we besloten om zelf geen pup aan te houden, maar toen er 1 niet werd opgehaald was de keus snel gemaakt en hadden we inmiddels 3 honden. Op dat moment hebben we ook afgesproken dat er een onzichtbare hondenomheining moest komen, zodat er een eind komt aan het weglopen.

Vandaag is dit aangelegd. Rondom ons erf is een kabel ingegraven en wanneer de hond met een speciale halsband om te dicht in de buurt van die kabel komt gaat er een piepje af, gevolgd door een stroomstoot. Hippie hoeft zo’n band niet meer om vinden wij, zij loopt toch niet weg; Luka wel en Hotspot is nog te jong. Maar zodra ze een half jaar oud is krijgt ze ook een band om. Ze vindt het nu al erg leuk om achter fietsers aan te vliegen. Nu maar afwachten hoe Luka er op reageert, ze heeft 2 keer stroom gehad vandaag en is er tcoh wel wat door van streek.

5 thoughts on “3 April; Dogwatch

 1. durft ze nog wel buiten te komen. mijn honden nl bijna niet meer nadat ze aan het schrikdraad kwamen. ik moet ze onderhand optillen naar de wei achter. hihihi

 2. ik zou heel graag willen weten hoe oud ze zijn en hoeveel ze kosten en hoeveel er zijn want ik ben wel geinterseert in eentje me vriendelijke groetjes marleen van mourik ik ben eventueel ook telefonische bereikbaar op 0650998097
  of stuur ff een mailtje met info naar xxs_van_marleen@hotmail.com

 3. Hoi Yvonne,
  We overwegen een dogwatch en zijn heel benieuwd hoe het jullie bevalt. Kun je ook weggaan van huis als de hond(en) binnen die omheining is/zijn?
  En hoe duur is het al met al?
  Ik hoor het graag,
  dicky

 4. heey u heeft heele mooie paarden en ik hadeen vraag je ik ben 12 jaar en ik heb een eige blad die ik zelf heb gemaakt er en hij word niet gebubliseerd dus had ik een vraagje zou u een keer en foto strip willen maken en het voor mijn blad (de pony passie) willen op stuuren

  groetjes lindsey en hoefjes mijn nikki

 5. Hoi, ik overweeg ook om een “Dogwatch” systeem aan te gaan leggen. Onze Mechelse herder gaat graag op stap om te gaan knokken. Die andere honden komen niet bij ons. Hebben jullie het aangelegd? En bevalt het? Groeten uit Roemenie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *